domingo, 15 de mayo de 2016






CIRCULITO, CIRCULITO.
Nombre
Circulito, circulito.
Material
No se necesita.
Explicación
El adulto coge la palma de la mano del niño y, con el dedo índice, le va haciendo círculos mientras canta: "Rotlet, Rotlet... Pam ! Un dineret!"… Este movimiento les hace cosquillas y los niños ríen cuando, al decir " pam! " reciben un golpecito suave en la palma de la mano.
Nombre original
Rotlet, rotlet
Català
L’adult agafa la ma de l’infant i, amb el dit índex, li va fent cercles mentre canta: “Rotlet, rotlet.... Pam! Un dinaret!” Amb aquest moviment (pam!) aprofita per fer-li pessigolles i l’infant riu, rebent un cop suau al palmell de la ma.

LOS DEDOS DE LA MANO
Nombre
Los dedos de la mano
Material
No se necesita material
Explicación
El adulto coge la mano del niño y, empezando por el dedo pulgar va cantando esta canción, al mismo tiempo que los dobla: "Este es su padre, esta su madre, éste pide pan, este dice que no hay, y esta es la ratita que todo se lo comerá".

Nombre original
Els dits de la mà
Català
L’adult agafa la ma de l’infant i, començant pel dit polze va cantant aquesta caçó, alhora que els hi doblega: “Aquest és el pare, aquesta és la mare, aquest demana pa, aquest diu que no n’hi ha, i aquest es una rateta que tot s’ho menjarà


EL BURRITO
Nombre
El burrito
Material
No se necesita material
Explicación
El adulto se pone al niño sobre las rodillas y, mientras mueve la pierna manejando el niño de arriba y abajo, como si cabalgara, le canta: “Arri, arri, somereta, / anirem a Son Bigot, / trobarem na Joaneta / que fa coques amb arrop”.
Nombre original
Sa Somereta

Català
L’adult es posa a l’infant a sobre dels genolls i, mentre mou les cames imitant el moviment d’un genet a sobre d’un cavall, canta: Arri, arri, somereta, / anirem a Son Bigot, / trobarem na Joaneta / que fa coques amb arrop”.


SIERRA MIMERRA
Nombre
Sierra Mimerra
Material
No se necesita.
Explicación
Es un juego similar al anterior, en el que el hijo o la niña se sienta en el regazo del adulto y este lo balancea hacia adelante y hacia atrás mientras le canta: "Sierra mimerra / olla de terra / olla d’aram / patatim - patatam", y cuando dice estas palabras, con el niño bien agarrado de las manos para que no se caiga, le inclina tanto como puede hacia atrás a fin de que la cabeza casi le llegue al suelo.
Nombre original
Serra Mimerra
Català
És un joc similar a l’anterior, en el qual l’infant es seu a sobre de l’adult i aquest el balanceja cap endavant i cap endarrere mentre li canta: "Sierra mimerra / olla de terra / olla d’aram / patatim - patatam" i quan acaba de dir aquestes paraules, amb l’infant ben agafata de les mans (perquè no caigui) l’inclina tant com pot cap endarrere amb l’objectiu que el cap li toqui quasi be el terra.


PULGA O ESCARABAJO BUM BUM
Nombre
Pulga o escarabajo Bum Bum
Material
No se necesita material
Explicación
El participante que tiene el papel de pulga se pone en cuclillas con la cara en la falda de otro participante llamado madre. La pulga debe adivinar quién le da pequeños golpes. Cuando lo adivine, el jugador que ha sido descubierto, pasará a ser la pulga.
Nombre original
Puça o escarabat bum bum

Català
El participant que té el paper de la puça es posa ajupit amb la cara a les faldes de l’altre participant anomenat mare. La puça ha d’endevinar qui li dóna petits cops. Quan ho endevini canviem el rol.


No hay comentarios:

Publicar un comentario