miércoles, 11 de mayo de 2016

Rondada: Sa roca des cavall

Sa roca des cavall

A la falda del llevant de la muntanya de Santa Àgueda dins un boscarró hi havia una gran penya de cotó. Li diuen “Sa Roca des Cavall”, perquè té dues marques, com les potes d’un cavall.

A es Mercadal conten que es menorquins musulmans eren perseguits pels cristians i ajudats per sant Jordi. Els cristians van assetjar els musulmans dalt santa Àgueda i els van tancar. Per equivocació també van tancar a Sant Jordi i tan desesperats estava que amb el cavall va endur-se els musulmans pel davant i va botar les murades caient damunt la penya, a on deixà i encara s’hi veuen les ferradures marcades a “Sa Roca des Cavall”.


La roca del caballo

En la falda del levante de la montaña de Santa Águeda en un Boscarró había una gran peña de algodón. Le llaman "Sa Roca des Caballo", porque tiene dos marcas, como las patas de un caballo.

En Mercadal cuentan que se menorquines musulmanes eran perseguidos por los cristianos y ayudados por San Jorge. Los cristianos asediaron los musulmanes arriba santa Águeda y los cerraron. Por equivocación también cerraron a San Jorge y tan desesperados estaba que con el caballo se llevó los musulmanes por delante y saltar las murallas cayendo sobre la peña, donde dejó y todavía se ven las herraduras marcadas en "Sa Roca des Cavall ".


No hay comentarios:

Publicar un comentario